prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Društvo za podvodne sportove Zagreb

Pojedinačno državno prvenstvo - Lošinj 2009

E-mail Ispis PDF

Državno prvenstvo se ove godine održavalo na otoku Lošinju gdje su se okupili svi podvodni ribolovci u državi, nas 30-ak. Prije samog natjecanja koje je trajalo 3 dana pregledavao se teren. Kako tko po svojim mogućnostima, no ja sam imao vremena pa sam mogao ostati koji dan duže nego drugi. Na natjecanju sa mnom su bili moji prijatelji Mate i Tomo koji su mi ujedno asistirali iz broda. Na pregledu je bilo puno ribe, nisam očekivao da ću toliko naći. Iz dana u dan sam se vračao na te pozicije i provjeravao dali riba tu stoji. Neke su bile tu, a večina se premjestila što me u konačnici i koštalo zadnjeg mjesta.

Više...
 

Klupsko prvenstvo DPS - Zagreb, Muline 23.5.2009.

E-mail Ispis PDF

Rano ustajanje i spremanje stvari pa put broda, skupljamo mog kompanjona Matu,  ukrcavamo se u gumi i put Mulina. Tomo ne štedi gas i eto nas za 15-ak minuta gdje je cijela ekipa iz mog kluba, a i iz kluba koji nam je domaćin i organizator ŠRD ZUBATAC iz Zadra. Malo kasnimo pa sve kreće užurbano, od prikupljanja lječničke do verifikacija, neočekivano brzi start i gara počinje!!!

Bacam se odmah na plitko, prvi zaron tek toliko da razdišem pluča, lagana šulja i pri izranjanju vidim oradu i to validnu!! Pucam i pogađam je po leđima....skida se i odlazi....nema veze idemo dalje bit će bolje. Nakon par sati lova i upornog ronjenja ništa nisam vidio osim repova ribe koja je bila u bjegu, očito nije bio dan za ribu...skačem pored Slavena da vidim šta on radi jer di je Slaven tu je ui riba haha...no ni on se ne proslavlja ribom koju je ulovio, odmahnem glavomi idem dalje. Ribolov je dosta otežan mutnim i hladnim morem i zato je problem uhvatiti ribu...no svima je isto pa nema kukanja. Neznam više šta i kako pa se bacam malo dublje i ruparim, no ni to ne daje ploda,  kurenat je jak i nije ugodno poslje 4 sata ribolova pa već i gubim svaku nadu za validnom ribom i razmišljam da lagano krenem prema Mulinama predati svoju praznu žicu...ali nešto u meni govori da neodustranem i da se ne predam do samog kraja.

Više...
 

8. Kup grada Rovinja - 2009.

E-mail Ispis PDF

Već osmi put u drugom mjesecu održava se jedno od najbolje organiziranih i najposjećenijih natjecanja u podvodnom ribolovu Kup grada Rovinja. Atraktivne nagrade, veliki broj odličnih ekipa, zanimljive zone lova, odlična organizacija, dobro druženje i fešta nakon natjecanja, a i popunjavanje tmurne zimske praznine u kalendaru natjecanja, razlog su velike posjećenosti ovog natjecanja. Ove 2009. godine na natjecanje u Rovinju su, osim hrvatskih reprezentativaca, uključujući aktualnog europskog prvaka sa Lošinja Danijela Gospića, na natjecanje došli i reprezentativci Italije, Grčke i Slovenije.

Tročlana ekipa DPS Zagreb nastupila je u sastavu: Tibor Janči, Bruno Hoti i Milan Budinski.

Više...
 

Odlični rezultati sa Kadetskog državnog prvenstva

E-mail Ispis PDF

Ove subote se u Koprivnici održavalo Kadetsko državno prvenstvo u plivanju perajama, pod organizacijom Rk Šoderice. Za DPS su nastupile: Nika Špehar, Filipa Petrić, Laura Strmo i Stela Krajnik, te ostvarile izuzetne rezultate. Sa osvojenih 38 medalja cure su pomele konkurenciju i iznenadile sve prisutne.

Preko odličnih rezultata u pojedinačnim disciplinama, do još bolje štafete, cure su došle do naslova kadetskih prvakinja Hrvatske! U apsolutnoj kategoriji su osvojile drugo mjesto što je također fantastičan rezultat. Osim natjecanja i rezultata kojima sam jako ponosan, želio bih spomenuti i navijanje u kojem smo također dominirali. Za svaku curu se navijalo iz sveg glasa, a pogotovo kad je red bio na štafeti. Izmjene su bile točne i organizirane, a cure brze i nemilosrdne prema konkurenciji što je rezultiralo u dva naslova u dvije štafete!

Nakon završetka natjecanja i kupanja u toplicama koje bazeni nude odlučili smo cure počastiti palačinkama u Podravskoj kleti i tako zajedno proslaviti ostvarene rezultate. Jako sam ponosan na cure koje su i mene iznenadile profesionalnošću kojom su odradile ovo natjecanje i naravno rezultatima koji puno obećavaju.

Organizacija natjecanja je bila odlična i nije bilo grešaka kod zbrajanja rezultata. Sve u svemu jedno lijepo natjecanje.

Lovro Strmo

Nagradjeni
 

Prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U nedjelju 8. veljače DPS Zagreb je sudjelovao na Prvenstvu Primorsko-Goranske županije u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održavalo u Rijeci. Za DPS su nastupili : Petra Šoštarić Vulić, Laura Strmo i Lovro Strmo. 

Više...
 
Više članaka...
Stranica 4 od 5