Objave i događanja

Try Scuba

by | 22.02.2022.

Kaj ideš probat disat pod vodom? A čuj…zaš’ ne!?

I točno to! Zaš’ ne!

Svi smo u jednom trenutku (respect i onima koji nisu) došli na plažu, nataknuli masku na glavu i bauljali po plićaku, blejali u kamenčiće i male ribice. Tu i tamo (već možda malo stariji) otišli do malo veće dubine i igrali se malo gore malo dole, kolko tko može držat dah…

Daj ono, fakat mi je dosta tog jo-jo efeta sa „ronjenjem“ kad se nađem negdje na moru…

Tako da…vidio sam neku objavu na fejsu da neki klub sprema Try Scuba na bazenu i onak…bi, ne bi…jer ne znam za vas ali moja očekivanja su mi dosta velika, jer svjesno idem popušit foru nekog disanja pod vodom, pa ak’ ne naletim na Aquaman-a Momou da malo proćakulamo, ne zanimaju me nečije špangice ili gumice za kosu koje leže na dnu bazena…

ALI…kao bit će neka galerija slika eko akcija i vađenja smeća i odbačenih mreža iz mora, da nas usput educiraju, osvijeste i ukažu na svakodnevne probleme koje ono fakat nemreš ni vidjet dok si imaš neku romantičnu šetnjicu po lungomareu! Tak da ono, lebdiš, gledaš, educiraš se i ona glavna stvar, dišeš pod vodom!!! Daj odma dva!

Pa nek ide i sve k vragu, da se i divim prekrasnoj keramičkoj arhitekturi sa galerijom slika na dnu bazena, al’ si idem ronit s bocom, iliti, po njihovom, disat pod vodom!

Dan 1

Naš voditelj debitant, Neven, dobio je zadatak ufurat potencijalnu novu generaciju ronioca u što, kako, zašto i gdje! Dal je lakše pričat ljudima o tome šta je i što da očekuju ili ih osobno vodit kroz to novo iskustvo bez mogućnosti vokalizacije…?

Bez problema! Profesionalizam na prvu, sigurnost odma iza toga!

Dečki koji su vodili sve te wannabes-e, u najmanju su se ruku ponašali  kao da im je urođeno! Mislim da im je ovo bilo lakše nego naručit cugu u bircu subotom navečer!

Uz pomoć ekipe „na suhom“, koja je slagala opremu, pripremala ljude na mokru avanturu (je,je…točno to), psihički i fizički usmjeravala je pojedince kako i na koji način se započinje zaron, odradila je jednako intenzivan posao kao i ekipa koje je prijavljene dočekala u vodi/bazenu.

dan 2

Pozitivnu i uzbuđenu ekipu je ovaj put vodio naš novi instruktor ronjenja Govind! I naravno, uvodno predavanje i upoznavanje s opremom je prošlo, kak drugačije nego ko po špagi! A i kak drugačije može bit kad je ekipa DPS-a u pitanju…

Ovaj put, uz znatiželjne odrasle dobrovoljce, pridružili su im se par klinaca i jedna klinceza! I klinci ko klinci, uzbuđeni, bez straha i dlake na jeziku, odronili su svoju etapu vrhunski! Oduševljeno su tražili repete ali ovaj put im nismo mogli udovoljit tim željama zbog ograničenog vremena na bazenu, a i da nas ovi odrasli ne bi gledali ko neka nervozna baba u redu u dućanu. Na kraju svega, i mali i veliki su se zguštali i sve to odradili do jaja!

Bez koga opet sve to ne bilo moguće? Tak je! Ekipa „na suhom“ je nastavila tradiciju odličnog posla, opalila si je na kraju jedan high five i otišla na pivu…

U ova dva dana, stvarno je bilo i velikih i malih koji su pokazali ogroman potencijal za nastavit se  baviti ovim rekreativnom sportom i odmorom za dušu i tijelo. Nadamo se da ste uživali (ne da se nadamo nego znamo) i očekujemo vas da što prije dođete u naše školske klupe i pridružite se našem timu!

E, a vi koji niste bili, nek vam bude žao jer je bilo odlično! Al šta sad…možda je za ovu godinu prošla baka s kolačima al zato već opet početkom sljedeće godine pripremamo novi spektakl Try Scuba-e!

Povezane objave