Objave i događanja

Bogatiji smo za 12 novih članova – završen zadnji početni tečaj u ovoj godini

by | 02.11.2023.

Nakon 8 sati vježbi i prolaženja svih mogućih situacija u kontroliranim uvjetima u bazenu, uputili smo se na otok Krk kako bi po prvi put zaronili u moru te položili praktični dio tečaja. Na tečaju je bilo 12 kandidata sa kojima su radili instruktor Matko Pojatina i asistentica Nikolina Kiseljak. U subotu ronili smo sa plaže u Puntu. Prvi zaron u moru radimo do 12 metara dubine i zadnja je priprema za polaganje ! Tu se rade zadnje korekcije, ukažemo na sve što treba popraviti, a na drugom zaronu u subotu sve treba biti savršeno kako bi polaganje u nedjelju prošlo čim bolje. Svi su se dokazali i spremno smo čekali nedjelju !

U nedjelju ronili smo na predivnoj lokaciji Sv. Marak puno bogatijom ribom i stijenama. Na lokaciji postoji mala špiljica i olupina glisera koji je davno tamo potonuo te je to dalo dozu atraktivnosti što je za prvi zaron bilo spektakl za naše polaznike.

Prvi zaron bio je do 18, a drugi do 16 metara dubine. Ponosni smo na naše tečajce, instruktora, asistenta te visoko postavljnu ljestvicu obuke naših novih članova. Gušt je gledati te zadnje zarone pogotovo instruktoru i asistentu jer te ljude poznaju od njihovih prvih zaveslaja pod vodom pa mogu usporediti što su napravili. Vidjeli smo hobotnicu, kokota, škarpinu, veliku plovu fratara i puno jata manje ribe !

Dragi ljudi, dobrodošli u naše Društvo !

Povezane objave