Scuba

Ronjenje s bocama

Istovremeno smirujuća i uzbudljiva rekreacija za sve ljubitelje podvodnog svijeta te za one koji žele doživjeti potpuno novo iskustvo

 

Nauči ronitiSaznaj više

Scuba ronjenje omogućuje ti vidjeti mjesta na kojima nerijetko nitko drugi nikada prije nije bio, doživjeti bestežinsko stanje i disati pod vodom okružen bojama i oblicima koji izgledaju kao da nisu s ovog planeta. Osjećaj koji doživiš svaki puta kada na dah nakratko zaviriš ispod površine, ronjenjem s bocom traje puno duže.

Pridruži se milijunima onih koji su otkrili ovaj izniman sport i rekreaciju!

Isprobaj ronjenje

RONILAC NA JEDAN DAN

Ako jednostavno i brzo želiš osjetiti čari ronjenja i disanja pod vodom ili želiš vidjeti je li ronjenje s bocama za tebe, program Try Scuba je ono što tražiš!

Traje cca 2 školska sata – predavanja i pripreme te ronjenja 1-na-1 sa instruktorom. Roni se cca 20 min u kontroliranim uvjetima i na maloj dubini, najčešće u bazenu, a moguće je i u moru.

Minimalna dob za Try Scuba je 10 godina.

 

Nauči Roniti

POSTANI RONILAC

Ronjenje s bocama je uzbudljiva rekreacijska aktivnost koja je dostupna praktički svima.

Na početnom tečaju koji traje ukupno 30 sati, kroz teoriju i puno prakse naučiti ćeš o fizičkim, fiziološkim, sigurnosnim i ostalim aspektima ronjenja. Savladati ćeš i praktične vještine potrebne za sigurno i ugodno uživanje u čarobnom svijetu ispod površine!

Minimalna dob za početni tečaj ronjenja je 10 godina.

Više informacija o tečaju možeš naći ovdje.

Nastavi učiti i roniti s nama

NAPREDNI TEČAJEVI I SPECIJALNOSTI, IZLETI, EKSPEDICIJE

Roniš i želiš nastaviti unaprjeđivati svoja znanja i vještine kroz napredne i specijalističke tečajeve?

Ili naprosto želiš roniti, sudjelovati na eko akcijama i družiti se s odličnom ekipom podvodnih entuzijasta, fotografa, zaljubljenika u prirodu, ekologa-amatera koji svaki svoj slobodni trenutak koriste da bi zaronili, onda je DPS pravo mjesto za tebe!

 

Tečajevi

U DPS-u provodimo ronilačke tečajeve i certifikaciju prema standardima National Association of Underwater Instructors (NAUI), jednoj od najstarijih civilnih organizacija za edukaciju i certifikaciju ronilaca na svijetu s reputacijom provođenja najboljih treninga i edukacije ronilaca. 

Početni tečaj

NAUI OPEN WATER SCUBA DIVER

Tečaj se sastoji od 14 sati predavanja, 6 sati bazena te 4 ronjenja u moru.
Uključena je i sva oprema.

 

Godišnja klupska članarina s uključenim tečajem: 330 EUR

Teorija
Na predavanjima proći ćemo različite teme – ronilačka oprema, fizika, fiziologija, rješavanje problema i spašavanje, dekompresija, ronilački okoliš. Sva predavanja održavamo u klupskim prostorijama – Medulićeva 30/1 u večernjim satima, prema dogovoru grupe.

Po završetku predavanja pišeš ispit teoretskog znanja koji je koncipiran po principu zaokruživanja ponuđenih odgovora.

Praksa u bazenu
U bazenu ćemo proći tipične situacije koje se mogu dogoditi za vrijeme ronjenja kako bismo te naučili ispravno reagirati pod vodom – smireno i bez panike. Konkretno: ispadanje regulatora iz usta, punjenje maske vodom, dijeljenje zraka, izron u hitnosti, prilaženje roniocu u panici, skidanje i oblačenje opreme pod vodom, vježbanje kretanja i kontrole plovnosti… Sve vježbe održavamo u bazenu na zimskom plivalištu Mladost kod Doma sportova subotom i nedjeljom navečer.

Praksa na moru
Završni korak tečaja je ronjenje u moru. Najčešće posjećujemo neke bliže lokacije poput Krka, Kraljevice,… Uglavnom krećemo u subotu ujutro, vraćamo se u nedjelju navečer. U subotu ronimo 2 puta maksimalno do 12 metara što je ujedno i generalna proba za nedjelju. U nedjelju ronimo 2 puta do 18 metara dubine.

Preduvjeti
Navršenih 15 godina 

Navršenih 10 godina za Junior Open Water SCUBA Diver

Klupska članarina s uključenim tečajem – 330 EUR
Uključeni su svi materijali, oprema te članstvo u klubu s pokrivenom godišnjom klupskom članarinom. Članstvom u klubu ostvaruješ popuste u ronilačkim centrima na Jadranu s kojima surađujemo uz mogućnost odlaska na organizirane izlete i bazene u klupskim terminima te sudjelovanje na mnogim drugim klupskim aktivnostima.

* EKSTRAS *
Kako bi napravili razliku, u DPS-u smo se odlučili na dodatno podizanje razine kvalitete tečaja.

Pojačali smo praktični dio s 2 ronjenja više nego drugi klubovi i škole, ograničili smo broj polaznika na maksimalno 8 sa kojima rade 2 instruktora i divemastera, strogo poštujemo sve ronilačke standarde, te radimo s novom i uredno održavanom opremom.

Napredni ronilac

ADVANCED OPEN WATER SCUBA DIVER

Tečaj se sastoji od 8 sati teorije, 1 ronjenja u bazenu te 5 ronjenja u moru.
Uključena je i sva oprema.

 

Godišnja klupska članarina s uključenim tečajem: 300 EUR

Unaprijedi svoje ronilačko znanje i vještine
Ako se želiš popeti stepenicu više u rekreacijskom ronjenju ovo je tečaj za tebe koji će ti pružiti nova teorijska i praktična znanja te omogućiti nove ronilačke doživljaje!

Teorija
Teoretski dio traje 8 sati, a teme su vezane za ronjenja i aktivnosti koje se rade na praktičnom dijelu tečaju. Sva predavanja održavamo u klupskim prostorijama – Medulićeva 30/1 u večernjim satima, prema dogovoru grupe.

Po završetku predavanja pišeš ispit teoretskog znanja. Ispit je koncipiran po principu zaokruživanja ponuđenih odgovora.

Praksa
Na praktičnom dijelu tečaja proći ćemo sljedeće:

 • Ronjenje na olupini – ulaženje samo u provjerene i kratke dijelove iz kojih se uvijek vidi izlaz. Kategorija ne pokriva duboku penetraciju u olupine!
 • Noćno ronjenje/smanjena vidljivost – ronjenje u svim uvjetima smanjene vidljivosti te noćno ronjenje.
 • Dubinsko ronjenje – maksimalna dubina ronjenja je 40 metara.
 • Orijentacija – rad s kompasom, korištenje prirodnih i umjetnih orijentira, računanje udaljenosti,…  su vještine koje će ti pomoći da pravilno odroniš lokaciju te se vratiš do željene izlazne točke.
 • Korištenje deco bove – rad sa ovom odličnom spravicom rješava mnoge probleme prilikom izrona te može poslužiti u puno situacija.
 • Korištenje podvodnog dizala (Padobran) – podizanje tereta na površinu upuhivanjem zraka u padobran.
 • Pretraživanje terena – različiti načini traženja prilagođeni za različite uvjete, veličinu i važnost traženog predmeta.

Preduvjeti
Preduvjet za pohađanje tečaja je da si certificirani ronilac (npr. NAUI Open Water Scuba Diver ili ekvivalent druge asocijacije.
Također moraš imati prijavljenih barem 10 zarona.

Klupska članarina s uključenim tečajem – 300 EUR
Uključeni su svi materijali, oprema te članstvo u klubu s pokrivenom godišnjom klupskom članarinom. Članstvom u klubu ostvaruješ popuste u ronilačkim centrima na Jadranu s kojima surađujemo uz mogućnost odlaska na organizirane izlete i bazene u klupskim terminima te sudjelovanje na mnogim drugim klupskim aktivnostima.

Ronilac spasilac

RESCUE DIVER

Tečaj se sastoji od 10 sati teorije te 8 sati vježbe u bazenu.

 

Godišnja klupska članarina s uključenim tečajem: 200 EUR

Podigni svoju i sigurnost ronilaca oko tebe
Naučiti ćeš kako upravljati rizicima te učinkovito i smireno rješavati probleme i hitne ronilačke situacije. Tečaj će ti podići samopouzdanje i sigurnost u navedenim situacijama kao i sigurnost ronilaca s kojima roniš.

Teorija
U 10 sati prolazimo: rješavanje problema na površini, pod vodom, kako se nositi sa stresom, panikom i ozljedama u ronjenju.

Po završetku predavanja pišeš ispit teoretskog znanja. Ispit je koncipiran po principu zaokruživanja ponuđenih odgovora.

Praksa
U bazenu prolazimo tipične ronilačke scenarije te vježbaš pravilno reagirati u tim i sličnim situacijama. Uz to vježbati ćeš rješavanje problema u stresnim okolnostima koje će ti podići samopouzdanje i sigurnost.

Neke od vježbi koje prolazimo: dizanje i transport unesrećenog ronioca sa dna te transport do obale/broda, ronilac u panici, namještanje boce u neutralnoj plovnosti, zamjena SCUBA aparata sa roniocem na dah bez maske, ronjenje na bratsko disanje,…

Preduvjeti
Minimalno napredni ronilac ili ekvivalent druge asocijacije, završen tečaj DAN Basic life support i Oxygen first aid ili ekvivalent druge asocijacije.

Minimalna starost ?? godina. Najmanje ?? prijavljenih ronjenja u otvorenoj vodi

Potrebni certifikati

 • NAUI Scuba Diver ili ekvivalent
 • NAUI First Aid ili ekvivalent
 • NAUI Oxygen Administration ili ekvivalent

Klupska članarina s uključenim tečajem – 200 EUR
Uključeni su svi materijali i članstvo u klubu s pokrivenom godišnjom klupskom članarinom. Članstvom u klubu ostvaruješ popuste u ronilačkim centrima na Jadranu s kojima surađujemo uz mogućnost odlaska na organizirane izlete i bazene u klupskim terminima te sudjelovanje na mnogim drugim klupskim aktivnostima.

* EKSTRAS *
Posebno smo ponosni na ovaj tečaj jer smo, kao i kod početnog, i ovdje otišli korak dalje te ga pojačali s dodatnih 4 sata praktičnih vježbi od onog predviđenog standardima.

Voditelj ronjenja

DIVEMASTER

Program osposobljava iskusne i obrazovane ronioce za organizaciju i vođenje ronjenja certificiranim roniocima u otvorenim vodama.

Kao voditelj ronjenja ili divemaster preuzimaš odgovornost za druge ronioce te za svoje postupke pri organizaciji – postaješ profesionalac.

Što sve možeš
Kao Divemaster možeš provoditi programe : Try SCUBA, Refresh SCUBA, organizirati i voditi ronjenja te asistirati Instruktoru pri obuci ronilaca.

Također, s aktivnim statusom NAUI-DAN instruktora prve pomoći, možeš podučavati NAUI-DAN programe prve pomoći.

Dodatna obuka, znanje ili iskustvo potrebni su ti ako želiš organizirati specijalizirane ronilačke aktivnosti poput ulaska u olupine, špilje, ronjenje ispod leda ili druge tehničke zarone.

Preduvjeti
Minimalna starost 18 godina. Najmanje 50 prijavljenih ronjenja u otvorenoj vodi s najmanje 25 sati dna. Ronjenja moraju biti različita u smislu okoliša, dubine i aktivnosti.

Potrebni certifikati

 • NAUI Scuba Diver ili ekvivalent
 • NAUI Rescue Scuba Diver ili ekvivalent
 • NAUI Nitrox Diver ili ekvivalent
 • NAUI Master Scuba Diver ili ekvivalent
 • NAUI First Aid ili ekvivalent

Klupska članarina s uključenim tečajem – 700 EUR
Uključeni su svi materijali i članstvo u klubu s pokrivenom godišnjom klupskom članarinom. Članstvom u klubu ostvaruješ popuste u ronilačkim centrima na Jadranu s kojima surađujemo uz mogućnost odlaska na organizirane izlete i bazene u klupskim terminima te sudjelovanje na mnogim drugim klupskim aktivnostima.

Izlet u tisno – ronilački centar tramonto !

Ljeto je već debelo iza nas stoga me nije iznenadio veliki odaziv naših članova za ronjenje u Tisnom. Nažalost olujno jugo nam nije dozvolilo...

Morski čovik vratio se na isto mjesto gdje je boravio prije 70 godina !!!

Sjedim na poslu i dolazi  mi poruka od kolege i prijatelja  : „ Danas malo prije najbolji zaron u životu, vidi san je tri metra od mene“...

BOGATIJI SMO ZA 12 NOVIH članova – završen zadnji početni tečaj u ovoj godini !

Nakon 8 sati vježbi i prolaženja svih mogućih situacija u kontroliranim uvjetima u bazenu, uputili smo se na otok Krk kako bi po prvi put zaronili u...

Highlander team i ekipa DPS Zagreb čistili podmorje Metajne i okoliš lokalnog odlagališta otpada !

Na poziv Highlander tima organizirali smo zajedničku akciju otklanjanja otpada iz podmorja mjesta Metajna na Pagu te okoliša lokalnog odlagališta sa...

Završen prvi početni tečaj u 2023. GODINI

Naši novi članovi položili su početni tečaj ronjenja s bocom NAUI "Open water SCUBA diver" pod vodstvom instruktora Govind Purija uz pomoć...
Naši instruktori i voditelji
Matko Pojatina

Matko Pojatina

Instruktor ronjenja

Elizabeta Žalac

Elizabeta Žalac

Voditeljica ronjenja

Sara Fabijanić

Sara Fabijanić

Voditeljica ronjenja

Krešimir Jagarić

Krešimir Jagarić

Voditelj ronjenja

Marko Čović

Marko Čović

Voditelj ronjenja

Marijan Osrečki

Marijan Osrečki

Voditelj ronjenja

Neven Marinić

Neven Marinić

Voditelj ronjenja

Siniša Sakar

Siniša Sakar

Voditelj ronjenja

Tomislav Čirjak

Tomislav Čirjak

Voditelj ronjenja

Tomislav Stašić

Tomislav Stašić

Voditelj ronjenja

Share This